‘Nazisvin’ og ‘fuck’finger: Utilfreds vælger skabte stor uro på flere valgsteder

Arkivfoto

Et par af de valgtilforordnede under folkeafstemningen onsdag havde med god grund kunne bede en utilfreds vælger om fremover at stå ud af sengen med det andet ben.

Den fik hvad remmer og tøj kunne holde onsdag middag, da en mandelig vælger med en kvinde skulle afgive sin stemme ved valgstedet Møllevej i Karise på Sydsjælland.

Da parret afleverede stemmesedlerne til de valgtilforordnede omkring klokken 12.15 blev de nemlig afvist, da de ikke boede i det konkrete valgområde, og derfor skulle afgive deres stemme andetteds.

Afvisningen faldt på ingen måde i god jord hos den mandelige vælger, da han valgte at fylde sine lunger med luft og efterfølgende råbe ‘nazisvin’ ad de valgtilforordnede. Manden valgte midlertidig ikke kun at skyde ukvemsord af sted, da han også signalerede sin stærke utilfredshed ved at give dem fingeren.

Kort efter forlod parret stedet.

Valgstedet ved Møllevej i Karise

Man skal dog ikke tro, at historien på nogen måde slutter her.

For da det samme par indfandt sig på valgstedet i Hylleholthallen i Faxeladeplads 12 kilometer længere syd på klokken 13.35, der var den helt galt igen.

Denne gang var det dog ikke en afvisning fra de valgtilforordnede, der fik mandens blod i kog. Det var til gengæld farverne på de kuglepenne, man skulle sætte sit kryds med.

Kuglepennenes farve irriterede manden så meget, at han råbte rundt til de andre vælgere, at de skulle lade være med at stemme.

Valgstedet ved Hylleholthallen 

Begge episoder er anmeldt til politiet. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi behandler begge anmeldelser som overtrædelser af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale, oplyser samme politikreds i døgnrapporten.

Politiet mener ar kende identiteten på manden, og han vil snart blive kontaktet af myndighederne.

Presse-Fotos har forsøgt at få en kommentar fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, men det har ikke været muligt.