Otte mand varetægtsfængslet efter knivstik: Stor visitationszone i Odense i tre uger

Fyns Politi har indført visitationszone i en stor del af Odense i tre uger. Det sker efter knivstikkeriet natten til tirsdag i den nordøstlige bydel, Vollsmose.

”Det er helt afgørende for os, at vi sikrer trygheden for de tusindvis af fredelige borgere, der bor og arbejder i Vollsmose. At være bevæbnet med knive og lemlæste andre mennesker er selvfølgelig helt og aldeles uacceptabelt. Derfor har jeg besluttet at oprette en visitationszone, der sammen med vores massive tilstedeværelse i området, skal sende et klart og tydeligt signal til det kriminelle miljø i området”, siger politidirektør Arne Gram, der samtidig understreger, at Fyns Politi er parat til at tage flere værktøjer i anvendelse, hvis de kriminelle handlinger fortsætter.

Fyns Politi har anholdt otte mistænkte til episoderne. De har relation til de to grupperinger, 9hunna og NBV, der holder til i Vollsmose og Korsløkkeparken.

Visitationszonen er forholdsvis stor. Men det er der ifølge politiet en god grund til.

”Grupperingerne er særdeles mobile. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af kendte, aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område,” skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Visitationszonen gælder i alle døgnets 24 timer frem til 21. juni kl. 14.00. I visitationszonen har politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges.

Visitationszonen omfatter følgende område:

Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, ad Nyborgvej mod vest og videre ad Munkerisvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej til Nyborgvej og herfra ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen.

De otte mistænkte blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag eftermiddag. De blev alle efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger.