Ung mand skudt i ryggen

Politiet er skredet til anholdelse af yderligere to personer, der er sigtet for at have medvirket i et drabsforsøg rettet mod en 23-årig mand

Med skud i ryggen blev en 23-årig mand den 30. januar ved 21-tiden hastet på hospitalet alvorligt kvæstet.

Kort forinden havde gerningsmænd affyret skud ind gennem et vindue til en lejlighed i Apotekerhaven i Holbæk og ramt det 23-årige offer.

Midt- og Vestsjællands Politi har nu nye oplysninger i sagen.

Politiet har torsdag formiddag anholdt en 21-årig mand og en 35-årig mand begge bosiddende i Holbæk. De er sammen med to unge mænd, der allerede sidder varetægtsfængslet i sagen, alle nu sigtet for drabsforsøg.

“Anholdelserne sker på baggrund af en længevarende og særdeles omfattende efterforskning. De to mistænkes for at have medvirket til at planlægge og udføre drabsforsøget på den 23-årige” siger politikommissær Kim Lech, som er efterforskningsleder på sagen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet dukkede kort efter skyderiet den 30. januar op med automatvåben i Apotekerhaven

Den 21-årige mand og den 35-årige mand vil begge blive fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk fredag klokken 09.00, hvor anklagemyndigheden af hensyn til efterforskningen vil begære lukkede døre.

Skyderiet i Holbæk førte til, at der 1. februar blev indført en visitationszone i Holbæk, som siden er blevet forlænget flere gange.

I den forbindelse har det tidligere været fremme, at politiet vurderer, at der er en igangværende konflikt mellem to grupperinger, som er knyttet til to boligkvarterer i Holbæk.

I en visitationszone kan politiet i en begrænset periode stikprøvevis lave kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande og køretøjer.

Tilbage i februar var Midt- og Vestsjællands Politi også ude at lede efter våben og narkotika i Holbæk.

Her blev der fundet samlet seks pistoler.

Politiet har torsdag samtidig foretaget en anden aktion et andet sted i landet. Det sker, efter en 39-årig mand blev opsøgt og stukket i ryggen med en kniv.

Annonce